Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

After Eightbitar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Lyxiga och lättbakade bitar med knaprig botten och supergod chokladtryffel med mintsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en form ca 10x20 cm med bakplåtspapper.
  2. Krossa kakorna ganska fint i en matberedare eller med en mortel. Arbeta in det mjuka smöret i kaksmulorna. Blanda till en massa och tryck ut den i ett tunt lager i bottnen på formen. Ställ i kylen medan du gör chokladtryffeln.
  3. Grovhacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med After Eight-bitarna. Tillsätt grädde, mjölk och smör. Värm på låg temperatur under omrörning tills allt har smält.
  4. Häll tryffelsmeten i formen över kakbottnen och låt svalna. Ställ kakan i kylen och låt stelna ca 4 timmar.
  5. Lossa kakan från formen och skär den i bitar med en varm kniv. Garnera med sockerkulor eller strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.