Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk äppelpaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äppelpajer är nog att av det godaste som skapats:))

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och salt. Smula ner margarinet och smöret i mjölet tills allt blir som mjuka brödsmulor. Kan göras för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och knåda samman degsmulorna och vattnet till en degboll. Smöret ger degen smak och margarinet gör den smidig.
  2. Dela degen i två lika stora halvor. Kavla ut ena halvan till en degplatta. Sätt formen ovanpå och mät så att degplattan är lite större än formbottnen på 22 centimeter, eftersom plattan ska gå upp utmed formkanten.
  3. Rulla upp degplattan på kaveln. Rulla av degen igen över formen. Tryck lätt degplattan på plats i formen. Jämna till degkanten runt om formen genom att sticka med en gaffel och riva bort deg som hänger för mycket över.
  4. Kärna ur, skala och skiva äpplena. Blanda samman socker, vetemjöl och kanel. Vänd äppelskivorna i sockerblandningen.
  5. Lägg äppelskivorna i pajformen. Klicka smöret i småbitar här och var ovanpå äpplena. Kavla ut den andra degbiten till en platta likadan som den första. Rulla upp på kaveln och rulla av degplattan över äppelhögen i formen. Tryck till utmed kanten.
  6. Skär eller klipp några luftningshål i deglocket så att ånga kan pysa ut när pajen gräddas. Dekorera med deg om något blir över. Locket kan penslas med hopvispat ägg som ger pajen en blank yta sedan den gräddats.
  7. Grädda pajen på nedre falsen i ugnen i 200 grader cirka 45 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Britney-spears 24 april 2008

    Love it!

  • robabra 19 juli 2009

    skulle gärna vilja göra detta receptet. de låter hemskt gott men jag förstår inte riktigt de där med att man ska klicka smöret i småbitar här och var ovanpå äpplena.

  • JosseDahl 7 juli 2011

    En ny favorit. Riktigt god. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.