Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabisk persikokaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här kakan blev jag bjuden på första gången hos en kompis som kommer från Iran. Kanongod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skålla, skala och hacka mandeln. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt mandeln. Knäck äggen och dela i gulor och vitor. Rör ner gulorna en i taget i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Skölj och torka persikorna. Halvera frukten och ta bort kärnorna. Dela sedan i åtta klyftor. Tryck ner dem lätt i smeten.
  3. Grädda ca 25 minuter i miten av ugnen. Låt svalna och sikta över lite florsocker före serveringen. Njut kakan med vaniljvisp eller vaniljsås eller vispad grädde. Garnera med mandeln.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.