Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Böcklinglåda med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Annorlunda böcklinglåda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och böcklingen och ta bort skinnet. Smörj en ugnsfst form eller använd en teflonform. Klipp persiljan, skala och hacka löken i små bitar.
  2. Stek svampen till den slutar fräsa. OBS den skall inte var allt för stark. Trattkantarell, kantarell eller liknande går bra.
  3. Ta i lite mer fett om det ser torrt ut. Fräs löken till den blir mjuk och svampen är lagom stekt. Häll i grädde och mjölk, hälften först, och crème fraiche. Lägg i persiljan, resten av grädde, mjölk och låt det puttra ca 10 min, smaka av såsen. Salta och peppra, häll i vinet om det är för dålig syra i såsen.
  4. Bred såsen över böcklingen på med osten. Grädda i mitten av ugnen 175 grader tills det blir lagom färg på osten. Servera gärna med potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.