Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och tomatpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel paj som man snabbt kan slänga ihop. Härligt god med en fräsch sallad till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.
  2. Klipp baconskivorna i bitar och knaperstek dem. Lägg på hushållspapper, så onödigt fett absorberas.
  3. Blanda vispgrädde, mjölk, ägg och finhackad rödlök. Tillsätt salt och peppar, blanda väl. Häll i pajformen.
  4. Fördela bacon över fyllningen och täck ytan med tomatskivorna. Toppa med riven ost. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min, eller tills pajen fått en fin gyllene färg.
  5. Pajen går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mimmmibe 31 juli 2014

    en enkel, jättegod paj

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.