Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Recept från barnens farmor. Superenkelt och mycket uppskattat av barnen. Absolut en favoriträtt hos oss.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg spenaten i botten av en ugnsfast form ca 2 cm tjockt.
  2. Krydda spenaten med muskotnöt
  3. Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem över spenaten.
  4. Blanda kräftost, creme fraiche och dill efter smak och häll blandningen över laxen.
  5. Ställ in i ugnen på 175 grader ca 40 min, tills laxen är klar. (använder man frusen spenat och frusen lax tar det dubbla tiden)
  6. Serveras med kokt potatis och rårivna morötter

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bitten56 11 januari 2014

    Tack för du delat med dig av detta recept. Vi njöt när vi åt. Längtar redan till nästa gång, för det blir många gånger till. Hälsa farmor. Det blir en klar 5:a.

  • missQ 2 februari 2014

    Jag tyckte att det var jättegott. Barnen är skeptiska till spenat men det gick ganska bra trots det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.