Beurre Café de Paris

Klassiskt tillbehör till stekt och grillat kött.

Detta är ett restaurangrecept, därav mängderna. Men det går alldeles utmärkt att minska ner proportionellt. =)

Beurre Café de Paris
Källa: Lånad med tillstånd
Uppladdad av: boz1965
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 kg smör
60 g tomatketchup
25 g dijonsenap (slät, ej grov)
25 g kapris, avrunnen och grovt hackad
125 g schalottenlök, finhackad
50 g färsk kruspersilja, finskuren
50 g färsk gräslök, finskuren
5 g torkad mejram
5 g torkad dill
5 g färsk timjan, endast bladen
10 blad färsk fransk dragon, grovskurna
½ krm malen rosmarin
1 vitlöksklyfta, pressad eller mycket fint hackad
8 ansjovisfiléer, avrunna och skurna i bitar
1 msk god konjak
1 msk madeira
1 tsk worcestershiresås
½ tsk paprikapulver
½ tsk currypulver
½ krm cayenne
8 vitpepparkorn, grovkrossade
Saften av en citron
Cest av ½ citron
Cest av ¼ apelsin
12 g salt

Betyg (0 röster)
Visningar:
1164
Sparat:
38

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser utom smöret i en glasskål och lämna att marinera i 24 timmar i en varm del av köket (en lätt jäsning sker).

Puréa blandningen i en mixer och passera genom en Chinois (finmaskig strutformad sil, men vilken finmaskig sil som helst går bra). Använd en slickepott eller en sked för att trycka igenom massan så att du får med allt. Blanda samman det rumsvarma smöret med purén.

Täck över och förvara i kylskåp. Vanligt är att man formar smöret inslaget i gladpack till en rulle till diametern av en femkrona (ungefär), fryser den och skär skivor av det när det behövs.

Håller i flera veckor i kylen.

LIKNANDE RECEPT

av MrsC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Pette
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.