Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brunkans Långa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Det här är ett härligt segt bröd som tillhör storsäljarna på Brunkebergs Bageri & Catering. Det har fördelen att man inte behöver forma degen till några limpor, man bara öser ut den på plåten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1: Dag 1: Lös upp jästen i vattnet och rör i grahamsmjölet. Plasta bunken och låt stå i rmstemperatur över natten.
  2. 2. Dag 2: Kör fördegen samt alla andra ingredienser utom saltet, i en degblandare i cirka 10-15 minuter.
  3. 3. Tillsätt saltet och kör degen ytterliggare 5 minuter. Degen skall vara ganska "vek" och lite glansig på ytan.
  4. 4. Låt degen vila i bunken i cirka 1 timme.
  5. 5. Stjälp upp degen i en lätt oljad form cirka 20 * 25 cm. Tryck till degen och vänd den i formen och tryck till igen. Plasta formen och ställ för kalljäsning i kylskåp över natten, alternativt låt degen jäsa ytterliggare 1,5 - 2 timmar i rumstemperatur.
  6. 6. När det är dags för utbakning efter jäsning (i kyl eller rumstemperatur), sätt ugnen på cirka 220 grader.
  7. 7. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Skär degen i två lika delar. Lyft försiktigt degbitarna och vänd upp dem med mjöliga sidan uppåt på oljad bakplåt. Baka av i nedre delen av ugnen cirka 30-35 minuter eller tills innertemperaturen är cirka 98 grader (använd gärna termometer). Sänlk temperaturen i ugnen till 180 grader om bröden får mycket färg.
  8. 8. Förvara i kökshandduk i rumstemperatur. Går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carpe_diem_62 11 december 2009

    Det här var gott. Lagom segt som det skall vara..;) Står högt på listan nästa gång jag bakar...och så lätt TACK.../Dick

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.