- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 dagar
Skriv ut
Det här är ett härligt segt bröd som tillhör storsäljarna på Brunkebergs Bageri & Catering. Det har fördelen att man inte behöver forma degen till några limpor, man bara öser ut den på plåten.
Instruktioner
- 1: Dag 1: Lös upp jästen i vattnet och rör i grahamsmjölet. Plasta bunken och låt stå i rmstemperatur över natten.
- 2. Dag 2: Kör fördegen samt alla andra ingredienser utom saltet, i en degblandare i cirka 10-15 minuter.
- 3. Tillsätt saltet och kör degen ytterliggare 5 minuter. Degen skall vara ganska "vek" och lite glansig på ytan.
- 4. Låt degen vila i bunken i cirka 1 timme.
- 5. Stjälp upp degen i en lätt oljad form cirka 20 * 25 cm. Tryck till degen och vänd den i formen och tryck till igen. Plasta formen och ställ för kalljäsning i kylskåp över natten, alternativt låt degen jäsa ytterliggare 1,5 - 2 timmar i rumstemperatur.
- 6. När det är dags för utbakning efter jäsning (i kyl eller rumstemperatur), sätt ugnen på cirka 220 grader.
- 7. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Skär degen i två lika delar. Lyft försiktigt degbitarna och vänd upp dem med mjöliga sidan uppåt på oljad bakplåt. Baka av i nedre delen av ugnen cirka 30-35 minuter eller tills innertemperaturen är cirka 98 grader (använd gärna termometer). Sänlk temperaturen i ugnen till 180 grader om bröden får mycket färg.
- 8. Förvara i kökshandduk i rumstemperatur. Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
14 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var gott. Lagom segt som det skall vara..;) Står högt på listan nästa gång jag bakar...och så lätt TACK.../Dick