Riktig barndomsfavorit, fortfarade gott, med vacker orange färg och mild, gräddig, lite söt smak.
Fin till förrätt på bjudning eller som komplement till en vegetarisk buffé. Innehåller inget gluten.
Instruktioner
- Fräs morötter och all lök i smöret och en liten nypa salt över medelgod värme i 5 minuter under omrörning.
- Tillsätt ev vin, (ev apelsinsaft), buljongen och riset och koka upp. Sjud under lock i ca 25 min eller tills riset och morötterna är möra. Tillsätt ev apelsin-zest och mixa soppan till puré tills den är riktigt slät, dryga ut med mer buljong om den blir för trögflytande för att passeras.
- Passera genom en finmaskig sil, häll åter i kastrullen och koka upp. Vispa ner äggulan i grädden och rör ner i soppan medan du rör om med vispen. smaka försiktigt av med salt och svartpeppar. Låt soppan bubbla 1 eller 2 gånger och tag omedelbart från värmen! Får INTE kokas upp på nytt.
- Garnera med finhackat grönt enligt ovan förslag.
Brandgul mat :-)
- Variation: tillsätt det rivna skalet samt saften en apelsin
Publicerat den
4 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar