Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potage crécy eller fransk morotssoppa

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Riktig barndomsfavorit, fortfarade gott, med vacker orange färg och mild, gräddig, lite söt smak. Fin till förrätt på bjudning eller som komplement till en vegetarisk buffé. Innehåller inget gluten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs morötter och all lök i smöret och en liten nypa salt över medelgod värme i 5 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt ev vin, (ev apelsinsaft), buljongen och riset och koka upp. Sjud under lock i ca 25 min eller tills riset och morötterna är möra. Tillsätt ev apelsin-zest och mixa soppan till puré tills den är riktigt slät, dryga ut med mer buljong om den blir för trögflytande för att passeras.
  3. Passera genom en finmaskig sil, häll åter i kastrullen och koka upp. Vispa ner äggulan i grädden och rör ner i soppan medan du rör om med vispen. smaka försiktigt av med salt och svartpeppar. Låt soppan bubbla 1 eller 2 gånger och tag omedelbart från värmen! Får INTE kokas upp på nytt.
  4. Garnera med finhackat grönt enligt ovan förslag. Brandgul mat :-)
  5. Variation: tillsätt det rivna skalet samt saften en apelsin

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.