Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk chokladkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god chokladtårta som måste testas om man älskar choklad. Är mastig så den räcker till många personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (26 diameter) med margarin. Finhacka chokladen. Smält margarinet och slå det varmt över chokladen. Rör om tills all choklad har smält.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp och blanda det med den smälta chokladen. Vänd till sist ner siktat vetemjöl. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-30 minuter tills smeten precis börjat stelna och spricka på ytan. OBS! kakan ska inte vara genomgräddad. Låt kakan kallna i formen. Ställ den därefter i frysen 1 timme för att stelna.
  3. Glasyren: Smält margarinet och häll det varmt över den finhackade chokladen. Blanda med elvisp eller i matberedare till en slät kräm. Tillsätt honungen.
  4. Lossa tårtan försiktigt och lägg den på ett fat. Häll glasyren ovanpå den frysta tårtan och stryk ut den jämt. När glasyren just börjar stelna lyfter man den uppåt upprepade gånger med hjälp av en stekspade så att det bildas toppar. Låt stelna helt.
  5. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.