- Serverar: 15 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En kaka där den vita chokladens honungslena sötma möter citronens syrlighet i en perfekt harmoni. Trots den kompakta konsistensen smälter vaje bit på tungan.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och Kessella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saftern. Blanda det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader.
- Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och lingonsylten.
- Dekorera kakan med godis.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar