Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med vit choklad och saffranstryffel

 
Skriv ut

Himmelsk....

Ingredienser

Instruktioner

  1. För kakan: Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen i små bitar och häll sedan i chokladen i det smälta smöret så att chokladbitarna smälter.
  2. Knäck äggen i en bunke, häll i socker, mjöl och vaniljsocker och vispa blandningen till en slät smet. Blanda i nötterna hela eller grovt hackade. Häll i smeten i en smord och bröad form med hög avtagbar kant.
  3. Grädda i ca 15 minuter på 200 grader.
  4. För tryffeln: Koka upp grädde och saffran, ta sedan av kastrullen från plattan. Hacka den vita chokladen i små bitar och blanda den i grädden, rör om så att all choklad smälter. När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen.
  5. Låt svalna och kyl den sedan i kylskåp i minst några timmar, gärna över natten innan du serverar den. Garnera eventuellt med chokladspån eller mixade nötter. Tryffeln kan även göras utan saffran, smaksätt då med vanilj istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.