För kakan:
Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen i små bitar och häll sedan i chokladen i det smälta smöret så att chokladbitarna smälter.
Knäck äggen i en bunke, häll i socker, mjöl och vaniljsocker och vispa blandningen till en slät smet. Blanda i nötterna hela eller grovt hackade. Häll i smeten i en smord och bröad form med hög avtagbar kant.
Grädda i ca 15 minuter på 200 grader.
För tryffeln:
Koka upp grädde och saffran, ta sedan av kastrullen från plattan. Hacka den vita chokladen i små bitar och blanda den i grädden, rör om så att all choklad smälter. När chokladkakan svalnat häller du tryffeln på kakan som fortfarande ligger kvar i formen.
Låt svalna och kyl den sedan i kylskåp i minst några timmar, gärna över natten innan du serverar den. Garnera eventuellt med chokladspån eller mixade nötter. Tryffeln kan även göras utan saffran, smaksätt då med vanilj istället.