Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med vit glasyr

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Lättbakad och god kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt smöret, äggen och vattnet. Blanda väl. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 175 grader i 20-30 min. Låt kakan kallna helt. Vit glasyr: Blanda smör, äggvita och florsocker och kör med elvisp tills den är slät. Bred över den kalla kakan.
  2. Smält blockchoklad med olja i vattenbad. Ringla över den vita kakan i önskat mönster. Låt stelna och skär sedan kakan i fina rutor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • chatte71 11 juni 2009

    Denna kaka smälte i munnen, tog man en bit så ville man ta mer. Jag provade med lite dajmkulor i. Tog 1 påse och tog ca hälften och strödde på smeten innan den åkte i ugnen. Andra hälften ovanpå som dekoration. MUMS sa många. Bakades till kakknytkalas till skolavslutningen igår och dom gick åt. Lättbakad.

  • Manjar 5 oktober 2009

    Eh, min glasyr blir bara gul. Har gjort om 2 gånger, hur länge ska man vispa egentligen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.