Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Carinas kyckling- och baconpaj

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Första gången jag blev bjuden på denna goda paj var det bara bacon i. När jag gjorde den själv, tog jag i kycklingbitar också, och se, den blev ännu godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop pajdegen och låt den vila ett par timmar i kylskåp. Tryck därefter ut den i en smord pajform (spara en bit deg till remsor) ca 3 cm upp runt kanten, stick ett par hål i botten med en gaffel och förgrädda i 225º i 10-15 minuter.
  2. Tag av skinn och ben på kycklingen och klipp kycklingköttet i småbitar. Fräs i stekpanna upp baconet. Låt detta rinna av på hushållspapper. Fräs upp det finstrimlade vita av purjolökarna. Lägg detta i en skål. Fräs därefter upp svampen. Lägg även svampen i samma skål samt det avrunna baconet. Blanda ner kycklingbitarna, crème fraichen och vitlöken och rör samman allt till en röra.
  3. Häll fyllningen i pajskalet, strö över den rivna gratängosten och den rivna mozzarellan. Tryck till fyllningen. Kavla ut resterande pajdeg och sporra ut remsor och lägg som ett galler ovanpå fyllningen. Pensla med ägg. Grädda i 200º i 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • jessican 5 augusti 2008

    supergod paj!! jag bytte ut en dl mjöl mot grahamsmjöl, det blev kanon! smakar bara godare dan efter.

  • Senilia 18 augusti 2008

    Den var verkligen god, uppskattad av alla.

  • GoldenHeart 23 oktober 2010

    Jättegod!! :)

  • malin_olsson50 25 oktober 2010

    Hej! Denna paj var mycket god! Påminner mycket om min pastagratäng skatterna (se i min receptbok). Prova!:) Mvh Malin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.