Första gången jag blev bjuden på denna goda paj var det bara bacon i. När jag gjorde den själv, tog jag i kycklingbitar också, och se, den blev ännu godare!
Instruktioner
- Blanda ihop pajdegen och låt den vila ett par timmar i kylskåp. Tryck därefter ut den i en smord pajform (spara en bit deg till remsor) ca 3 cm upp runt kanten, stick ett par hål i botten med en gaffel och förgrädda i 225º i 10-15 minuter.
- Tag av skinn och ben på kycklingen och klipp kycklingköttet i småbitar. Fräs i stekpanna upp baconet. Låt detta rinna av på hushållspapper. Fräs upp det finstrimlade vita av purjolökarna. Lägg detta i en skål. Fräs därefter upp svampen. Lägg även svampen i samma skål samt det avrunna baconet. Blanda ner kycklingbitarna, crème fraichen och vitlöken och rör samman allt till en röra.
- Häll fyllningen i pajskalet, strö över den rivna gratängosten och den rivna mozzarellan. Tryck till fyllningen. Kavla ut resterande pajdeg och sporra ut remsor och lägg som ett galler ovanpå fyllningen. Pensla med ägg. Grädda i 200º i 25-30 minuter.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergod paj!! jag bytte ut en dl mjöl mot grahamsmjöl, det blev kanon! smakar bara godare dan efter.
Den var verkligen god, uppskattad av alla.
Jättegod!! :)
Hej! Denna paj var mycket god! Påminner mycket om min pastagratäng skatterna (se i min receptbok). Prova!:) Mvh Malin