Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbollar

(4 kommentarer)  
Chokladbollar Chokladbollar
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Gör en stor sats och frys in. Chokladbollar tinar snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos, mandel eller sesamfrön. Förvara i frysen eller kylen. Tips: Byt ut vattnet mot kaffe, konjak, rom eller likör.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • permat 13 oktober 2008

    goda! men skulle jag lagt i 5 dl havregryn som det står så skulle de blivit snustorra...räckte gott och väl med knappt 4.

  • mikaelaholmlund 18 januari 2010

    jag hade 5 dl havregryn, och lite mer kaffe istället. blev supergott!

  • eljasso 4 juli 2010

    chokladbollar är de godaste fikan jag vet mums

  • ica86 17 juni 2013

    Jättegoda men jag körde på äkta vaniljsocker. Ska testa vaniljstång nästa gång :) Gjorde dubbelsats :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.