Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkräm med kaffelikör och chokladganache

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vacker dessert i 3 lager med kaffegelé i botten, len chokladkräm i mitten som sedan toppas med en chokladganache och kaffebönor. Chokladälskare, här är din dröm dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaffegelé: Lägg gelatinet i kallt vatten 5-10 minuter. Lyft upp det och smält det i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och vispa i kakaolikör och vatten. Fördela gelén i små likörglas och ställ in dem i kylen tills gelén har stelnat, det tar ca 2 timmar.
  2. Chokladkräm: Hacka båda chokladsorterna och lägg dem i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Rör ner äggula, vaniljsocker, smör och rom. Fördela chokladkrämen i glasen. Ställ in dem i kylen tills krämen har stelnat, det tar ca 3 timmar.
  3. Chokladganache: Hacka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen och rör om tills all choklad har smält (om inte allt smälter så kan du värma den en kort stund i mikrovågsugn) Låt den svalna och spritsa en liten klick i varje glas. Lägg på kaffebönor och låt det stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.