Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmaränghjärtan med Nutella och passionfrukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker dessert med frasiga maränger, krämig Nutella och små syrlig passionsfrukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en riktigt ren och torr bunke. Blanda sockret med kakaon och dutta ner äggvitan tillsammans med citronsaften, lite i taget under vispning, tills du får ett riktigt fast och glansig maräng- du ska kunna vända upp och ner på bunken utan att det släpper.
  3. Klicka ut 4 hjärtformade maränger på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten mitt i ugnen och vrid ner ugnsvärmen till 100 grader. Grädda marängerna i ca 2½ timme tills de blivit riktigt torra. Stäng av ugnen men låt marängerna stå kvar i eftervärmen i minst 1 timme. Låt dem svalna helt på galler.
  4. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Doppa physalisfrukterna i chokladen. Låt dem stelna på ett bakplåtspapper ca 10 minuter i kylen.
  5. Spritsa eller klicka Nutella över marängerna. Vispa grädden fluffig och klicka den ovanpå. Toppa med innanmätet av passionsfrukterna och chokladdoppad physalis. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.