Rör ihop på kvällen och baka ut på morgonen. Ingen knådning behövs.
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Häll i vetemjöl, 3 dl durumvetemjöl, olja och salt. Rör ihop till en kladdig deg.
- Täck med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur ca 10 timmar, gärna över natten.
- Skrapa ut degen på en väl mjölad arbetsbänk. Dra ut degen, utan att trycka ut luften, till en avlång platta, ca 20 x 50 cm. Skär degen i 6 x 10 cm stora bitar.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en degskrapa. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen 12-15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Publicerat den
5 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar