Det här är min farmors recept. Det var första gången jag baka det igår och det blev riktigt gott!!!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av det fingerljumna vattnet och rör om tills jästen löst sig. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen tills den blir smidig.
- I hushållsmaskin tar det 6-8 minuter och förhand får man räkna med 10 minuter!
- Degen ska vara ganska lös. Jäs degen övertäckt med bakduk i ca 1 timme.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda inte degen!
Dela den direkt i fyra bitar. Platta ut bitarna med handflatan så att det blir rektangulära och 5-7 mm tjocka.
Lägg dem på smorda plåtar. Jäs dessa övertäckta med duk i 30 minuter. Ta bort duken och jäs ytterligare 30 minuter.
- Grädda en plåt i taget i 225º ugnsvärme. Ställ plåten mitt i ugnen, annars får bröden inte plats.
Gräddningstiden är cirka 15 minuter
Publicerat den
10 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar