Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakritsrulltårta med citronkräm och hallonsylt

 
Skriv ut

En touch av lakrits harmonierar fint med lemoncurd och hallonsylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lemoncurd: Rör ihop ingredienserna för citronkrämen i en kastrull och värm under ständig omröring på låg värme för att undvika att krämen skär sig. Låt småputtra någon minut till krämen tjocknat. Låt svalna helt och rör ihop den med philadelphiaosten.
  2. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker med elvisp så det blir riktigt poröst och vitt. Sikta ner de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölblandning, smält smör och crème fraiche i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet. Bred ut smeten jämt på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  3. Tag ut plåten, sockra ytan och lägg ett bakpapper ovanpå och sedan en annan plåt. Vänd upp och låt svalna helt innan du brer på citronkrämen och därefter ett tunt lager hallonsylt. Rulla ihop och lägg i kylen innan den skärs upp i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.