Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dijonnäs med dragon

 
Skriv ut

Dijonnäs är en sorts majonnäs med extra mycket senap i. Den passar perfekt till nöt, fläsk och kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut alla ingredienser så att de håller rumstemperatur när du börjar, då skär sig inte dijonnaisen lika lätt när du gör den.
  2. Vispa ihop äggulor, dijonsenap, grovkornig senap och vitvinsvinäger i en bunke. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning till en tjock dijonnaise.
  3. Blanda ner hackad dragon och smaka av med tabasco, salt och peppar.
  4. Förvara i kylskåp så håller den i upp till en vecka, men tänk på att om dijonnaisen står ute under en varm sommardag så minskar hållbarheten snabbt då den innehåller rå äggula.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.