Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En smarrig grekisk middag som får en att längta bort till Medelhavets vackra stränder. Tar sin tid dock men som vi alla vet är det rofullt att vistas i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med köttfärssåsen. Hacka löken och vitlöksklyftorna.
  2. Fräs dom i olivolja i en traktörpanna några minuter. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt sedan tomatpurén och de krossade tomaterna. Krydda sedan ner alla kryddor och smula köttbuljongtärningen. Låt småputtra på låg värme med lock på.
  3. Fortsätt sedan med bechamelsåsen. Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt sedan mjölken lite i taget och rör om. Låt koka upp och rör om då och då. Tillsätt sedan osten och muskoten. Salta och peppra efter smak.
  4. Tvätta potatisen och skär i skivor och lägg i botten på en djup smord ugnsform. Skär auberginerna på längden och lägg ovanpå potatisen. Häll över köttfärsen och sedan bechamelsåsen.
  5. Grädda i ugnen på 200 grader i ca.40-45 min.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • miniinatta 4 augusti 2011

    Riktigt god ! Men skippade auberginerna :)

  • emmalona 6 augusti 2011

    Va roligt att du gillade det!

  • Annlis 9 maj 2013

    Hej! Gjorde din moussaka igår,kanongott, hade dock på lite salt på potatisen också. En 4 från oss. :)

  • BengthTLjung 20 februari 2016

    Fantastiskt god och verkligen mättande. Jag gjorde vitsåsen lite för tjock. Behöver vara lite tunn så att den rinner ner ordentligt. I vilket fall som helst mycket god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.