- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
En smarrig grekisk middag som får en att längta bort till Medelhavets vackra stränder.
Tar sin tid dock men som vi alla vet är det rofullt att vistas i köket.
Instruktioner
- Börja med köttfärssåsen. Hacka löken och vitlöksklyftorna.
- Fräs dom i olivolja i en traktörpanna några minuter.
Tillsätt köttfärsen och bryn den. Tillsätt sedan tomatpurén och de krossade tomaterna. Krydda sedan ner alla kryddor och smula köttbuljongtärningen. Låt småputtra på låg värme med lock på.
- Fortsätt sedan med bechamelsåsen.
Smält smöret och rör ner mjölet. Tillsätt sedan mjölken lite i taget och rör om. Låt koka upp och rör om då och då. Tillsätt sedan osten och muskoten. Salta och peppra efter smak.
- Tvätta potatisen och skär i skivor och lägg i botten på en djup smord ugnsform. Skär auberginerna på längden och lägg ovanpå potatisen. Häll över köttfärsen och sedan bechamelsåsen.
- Grädda i ugnen på 200 grader i ca.40-45 min.
Publicerat den
5 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt god ! Men skippade auberginerna :)
Va roligt att du gillade det!
Hej! Gjorde din moussaka igår,kanongott, hade dock på lite salt på potatisen också. En 4 från oss. :)
Fantastiskt god och verkligen mättande. Jag gjorde vitsåsen lite för tjock. Behöver vara lite tunn så att den rinner ner ordentligt. I vilket fall som helst mycket god.