Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors goda kalvstek

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Klassisk rätt, från min farmor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp smöret i en stekpanna eller stekgryta och bryn steken på båda sidor. Salta och peppra. Häll över buljong, soja, vinäger och timjan. Lägg lock på och sjud ca 30 min Vänd steken, sätt i en köttermometer och stek tills innetemperaturen visar 70 grader. Låt steken vila ca 15 min innan den skärs upp. Skala lök och morot och skär i grova bitar. Bryn i smör. Lägg i grytan efter 30 minuter.
  2. Sås: Sila skyn från steken mät upp och häll den i en kastrull. Blanda mjöl och mjölk och vispa ner. Låt såsen sjuda 5 min. smaka av

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lindanemon 16 mars 2008

    Gjorde kalvsteken igår och fick ett mycket bra resultat. Fast såsen gjorde jag med en bottenredning och grädde... Mycket gott!

  • Annafbg 15 mars 2009

    En rikttigt härlig, klassisk söndagsmiddag! Jättegott, men såsen var ändå pricken över i! Tack så mycket för receptet! Mvh Anna

  • dianah 20 september 2010

    Mycket gott, kommer definitivt att göra den igen. :)

  • paken 30 maj 2011

    Tack för receptet på en jättegod morsdagsmiddag för hela familjen (8 vuxna och 4 barn).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.