Klassisk rätt, från min farmor
Instruktioner
- Hetta upp smöret i en stekpanna eller stekgryta och bryn steken på båda sidor. Salta och peppra. Häll över buljong, soja, vinäger och timjan. Lägg lock på och sjud ca 30 min Vänd steken, sätt i en köttermometer och stek tills innetemperaturen visar 70 grader. Låt steken vila ca 15 min innan den skärs upp. Skala lök och morot och skär i grova bitar. Bryn i smör. Lägg i grytan efter 30 minuter.
- Sås:
Sila skyn från steken mät upp och häll den i en kastrull. Blanda mjöl och mjölk och vispa ner. Låt såsen sjuda 5 min. smaka av
Publicerat den
16 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde kalvsteken igår och fick ett mycket bra resultat. Fast såsen gjorde jag med en bottenredning och grädde... Mycket gott!
En rikttigt härlig, klassisk söndagsmiddag! Jättegott, men såsen var ändå pricken över i! Tack så mycket för receptet! Mvh Anna
Mycket gott, kommer definitivt att göra den igen. :)
Tack för receptet på en jättegod morsdagsmiddag för hela familjen (8 vuxna och 4 barn).