Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgratäng med kräftsmak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk är ju klokmat både för kropp och själ - suveränt god dessutom - som du kan bjuda både nära och kära på - också behändigt allt i samma form!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Fräs purjolöken i lite smör. Krydda fisken med salt och citronpeppar.
  3. Rör ihop yoghurt och kräftosten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg purjolöken i en ugnsfast form. Lägg fisken på purjon och täck allt med kräftsåsen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen om du använder en keramikform i ca 25 minuter - beroende på fisksorten - vid 225 grader.
  6. Garnera med kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor.
  7. Tips: Det går utmärkt att använda andra fisksorter som t.ex. sej, spätta- eller flundra. Vissa fiskar släpper mera vatten under gräddningen och gör att såsen blir tunn. Då kan du förkoka dem i ugnen vid 125 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.