Fisk är ju klokmat både för kropp och själ - suveränt god dessutom - som du kan bjuda både nära och kära på - också behändigt allt i samma form!
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Fräs purjolöken i lite smör. Krydda fisken med salt och citronpeppar.
- Rör ihop yoghurt och kräftosten. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg purjolöken i en ugnsfast form.
Lägg fisken på purjon och täck allt med kräftsåsen.
- Grädda i nedre delen av ugnen om du använder en keramikform i ca 25 minuter - beroende på fisksorten - vid 225 grader.
- Garnera med kräftstjärtar, citronskivor och dillvippor.
- Tips:
Det går utmärkt att använda andra fisksorter som t.ex. sej, spätta- eller flundra. Vissa fiskar släpper mera vatten under gräddningen och gör att såsen blir tunn. Då kan du förkoka dem i ugnen vid 125 grader i ca 10 minuter.
Publicerat den
18 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar