- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Fläskkotletter kan ibland tyckas vara sega och otäcka för en fin måltid. Men den bästa lösningen på problemet är att låta fläskkotletterna koka i gräddsås, så länge att köttet blir riktigt mört och fint.
Instruktioner
- Lägg en klick margarin eller annat matfett i en stekpanna. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. När matfettet är varmt lägg i kotletterna i stekpannan och bryn dem på medelvärme i c:a 8 minuter per sida, tills de har en gyllenbrun färg och är genomstekta. Ta ur kotletterna ur stekpannan och häll i några dl vatten i pannan och vispa runt. På detta sätt får man en buljong från stekningen som kan användas till gräddsåsen. Smaka dock på buljongen innan den används, för om kotletterna har stekts på för hög värme kan buljongen smaka för bränt, vilket ger en mindre trevlig bismak till såsen.
- Medan kotletterna steks använder man en kastrull för såsen. Lägg i margarinet i kastrullen och smält det. Häll i vetemjölet och vispa ihop margarin och mjöl till en fin smet. Häll i mjölk och grädde i kastrullen och rör om. Tillsätt skyn från stekpannan (alternativt vatten om sky saknas) och lägg i buljongtärningen. Salta och peppra såsen efter smak. För att ge såsen en fylligare färg och smak tillsätt soja och socker.
- Lägg ned kotletterna i gräddsåsen och låt alltsammns koka på svag värme i minst 1 timme, under lock.
Publicerat den
14 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här verkar jättegott, jag måste prova redan ikväll. :)
Jättegott! Många poäng fick rätten för den stora mängden sås det blev till. Tack!
Jättegott..kotletterna blev möra och goda Och såsen blev jättegod
Jättegott! Både barn och vuxna gillade kotletterna, så det här kommer jag att laga flera gånger. Jag lade även ned klyftade chaminjoner som fick koka med i stort sett hela tiden.
Det var nog det bästa receptet på Kotlätt vi har gjort. Mycket gott o änkelt att göra.Det blir en femma från Trollmor o trollfar. 💐