Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkotletter i gräddsås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Fläskkotletter kan ibland tyckas vara sega och otäcka för en fin måltid. Men den bästa lösningen på problemet är att låta fläskkotletterna koka i gräddsås, så länge att köttet blir riktigt mört och fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg en klick margarin eller annat matfett i en stekpanna. Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. När matfettet är varmt lägg i kotletterna i stekpannan och bryn dem på medelvärme i c:a 8 minuter per sida, tills de har en gyllenbrun färg och är genomstekta. Ta ur kotletterna ur stekpannan och häll i några dl vatten i pannan och vispa runt. På detta sätt får man en buljong från stekningen som kan användas till gräddsåsen. Smaka dock på buljongen innan den används, för om kotletterna har stekts på för hög värme kan buljongen smaka för bränt, vilket ger en mindre trevlig bismak till såsen.
  2. Medan kotletterna steks använder man en kastrull för såsen. Lägg i margarinet i kastrullen och smält det. Häll i vetemjölet och vispa ihop margarin och mjöl till en fin smet. Häll i mjölk och grädde i kastrullen och rör om. Tillsätt skyn från stekpannan (alternativt vatten om sky saknas) och lägg i buljongtärningen. Salta och peppra såsen efter smak. För att ge såsen en fylligare färg och smak tillsätt soja och socker.
  3. Lägg ned kotletterna i gräddsåsen och låt alltsammns koka på svag värme i minst 1 timme, under lock.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Sojjan 2 februari 2011

    Det här verkar jättegott, jag måste prova redan ikväll. :)

  • mrsjenny 10 mars 2011

    Jättegott! Många poäng fick rätten för den stora mängden sås det blev till. Tack!

  • mammis 6 april 2011

    Jättegott..kotletterna blev möra och goda Och såsen blev jättegod

  • fagis 11 december 2011

    Jättegott! Både barn och vuxna gillade kotletterna, så det här kommer jag att laga flera gånger. Jag lade även ned klyftade chaminjoner som fick koka med i stort sett hela tiden.

  • dag6 2 april 2016

    Det var nog det bästa receptet på Kotlätt vi har gjort. Mycket gott o änkelt att göra.Det blir en femma från Trollmor o trollfar. 💐

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.