Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flourless peanut butter cake

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Nötig, chokladig, mustig och helt underbar! Denna tårta är oemotståndlig, speciellt för dem som gillar choklad och nötter. Det bästa är att den är helt glutenfri!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare. Hacka chokladen grovt och kör den sedan i matberedaren tillsammans med nötterna. Tillsätt kakao, smör, kokossocker och mixa krämigt. Separera äggen, tillsätt gulorna i smörsmeten och mixa.
  3. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget. Fyll smeten i två smorda teflonformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.
  4. Peanut butter frosting: Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och Philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
  5. Bred lite frosting på en av bottnarna, lägg den andra bottnen över och bred på frosting på och runt tårtan. Garnera med bigarråer. Servera och njuuuut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.