Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk gräddkaka med blåbär

(1 kommentar)  
Skriv ut

En favoritkaka för den som gillar blåbär, liksom mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och matfett. Rör i mjölken och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Lägg i bären. Blanda socker, kanel och mjöl och strö det över bären. Häll till sist över grädden. Grädda i 225 grader ca 30 minuter. Låt kakan kallna, sikta över lite florsocker.
  2. Denna kaka är även god med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gottgris 15 mars 2010

    den var jättegod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.