Fransk kladdkaka

God kladdkaka med en krispig skorpa och mycket kladdig innuti.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kladdkaka, kaka, kak

Ingredienser

2 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
275 g mörk choklad
125 g smör i små bitar
6 st ägg
5 dl socker
1,5 dl creme fraiche (Obs! Inte lättvariant)

Betyg (3 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Visningar:
4354
Sparat:
40

Gör så här

1. Sätt på ugnen, 175 grader. Smörj och mjöla en springform.

2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.

3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret.

4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner chokladblandningen.

5. Rör försiktigt ner mjölblandningen och allra sist creme fraichen.

6. Häll smeten i formen och grädda i 35–40 minuter (om formen är 24 cm i diameter) 175 grader. Ta ut och låt svalna.

7. Lossa kakan försiktigt och låt den vila i några timmar tills den satt sig. Den ska vara kladdig i mitten.

8. Sikta florsocker genom en sil över kakan och servera med grädde eller glass.

LIKNANDE RECEPT

Kladdkaka recept
av Elis
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av thewhy
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.