Fredriks tacopaj

Det finns många recept på tacopaj, det här är vår familjs! Det blir lite pajbotten och mycket fyllning, så nachips passar bra till.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj
Fredriks tacopaj
Källa: egen bild
Uppladdad av: Annafbg
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 tsk bakpulver
75 g kallt smör
1½-2 dl mjölk

Fyllning:
800 g blandfärs
2 påsar tacokrydda à 40 g
2 röda paprikor i tärningar
1 burk majs à 150 g
4 dl crème fraiche
3-4 dl riven ost
2-4 pressade vitlöksklyftor
2-4 tomater i skivor

Betyg (21 röster)
Antal personer
ca 6
Visningar:
33829
Sparat:
823

Gör så här

Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen. Skär smöret i tärningar, häll ner det i mjölblandningen och nyp snabbt ihop degen. Häll i mjölken, börja med den mindre mängden och tillsätt ev lite till om degen blir för stum. Rör snabbt samman.
Tryck ut degen i en ugnsfast form. Förgrädda i 200 grader varm ugn i ca 10 min.
Stek under tiden köttfärsen och rör så att den inte blir klumpig. Tillsätt tacokryddan och en skvätt vatten när färsen är genomstekt, låt vattnet koka in.
Ta ut pajskalet ur ugnen. Häll i köttfärsen. Strö över paprika och majs.
Rör samman crème fraiche, riven ost och vitlök efter smak. Bred ut röran över grönsakerna. Lägg på några tomatskivor på toppen.
Grädda tacopajen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
Servera med nachips.

LIKNANDE RECEPT

Tacopaj recept
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av Amika
över 2 månader
över 2 månader
av Maranka
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.