Instruktioner
Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen. Skär smöret i tärningar, häll ner det i mjölblandningen och nyp snabbt ihop degen. Häll i mjölken, börja med den mindre mängden och tillsätt ev lite till om degen blir för stum. Rör snabbt samman.
Tryck ut degen i en ugnsfast form. Förgrädda i 200 grader varm ugn i ca 10 min.
Stek under tiden köttfärsen och rör så att den inte blir klumpig. Tillsätt tacokryddan och en skvätt vatten när färsen är genomstekt, låt vattnet koka in.
Ta ut pajskalet ur ugnen. Häll i köttfärsen. Strö över paprika och majs.
Rör samman crème fraiche, riven ost och vitlök efter smak. Bred ut röran över grönsakerna. Lägg på några tomatskivor på toppen.
Grädda tacopajen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg.
Servera med nachips.
Gjorde denna paj istället för den traditionella taco-buffén i kväll, fredag kväll. Jag bytte ut en creme fraiche till en smaksatt (paprika och chili) och det blev supergott! Denna kommer jag defintivt att göra fler gånger!
Super gott en 5 från mej
Jättegott o otroligt enkelt. Kommer vi att göra flera gånger:)
Jättegod! Hade ingen paprika men den blev jättegod ändå!
JÄTTEGO tacopaj ! Den här kommer att bli en favorit hos oss. Ska genast skriva ut receptet o lägg in i min pärm//Marie