Choklad och vitchoklad är bästa vänner. Cupcaken var inte alldeles för söt som cupcakes kan vara (cream cheese frostingen exempelvis), utan den blev helt perfekt!
Det var som att äta en saftig muffin men samtidIgt en tårta, kan kombinationen bli bättre?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora cupcakes, och 225 grader om du vill göra små.
Vispa sedan ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten.
- Placera ut pappersformarna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de är "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)
- Frosting:
Smält chokladen i vattenbad, micro går också bra men var försiktig så chokladen inte bränns (kör 30 sek i taget). Lägg chokladen åt sidan och låte den svalna.
- Blanda mjölk och vaniljextrakt med florsockret i en lagom stor skål. Tillsätt smör samt salt och vispa tills frostingen blivit slät. Rör i den svala vit chokladen och tillsätt eventuellt valfri färg.
Låt sedan frostingen stå i kylskåpet tills den blivit hård nog för att spritsa/täcka cupcaken.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hur många e de till ??
oj, sorry! skrev på fel recept!