Gammeldags sill

Till och med jag som inte är någon älskare av sill, äter denna sill och dessutom buslätt och snabb att göra.

Betyg (20 röster)
Antal personer
4-6
Gammeldags sill

Ingredienser

1 dl vispgrädde (grädden ska EJ vispas)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 bit purjolök , ca 10 cm
1-2 msk hackad dill
1 burk matjessill , 200 g (jag tar ica´s lilla blå / vita burk)

Gör så här

Häll av spadet och låt matjessillen rinna av, torka av så mycket vätska som möjligt från sillen.

Rör ihop grädden med vinäger och socker, tills sockret har löst sig.

Skär purjolöken i jättetunna ringar (spara lite till dekoration). Blanda ner purjo och dill i såsen.

Skär matjessillen i smala sneda skivor och rör ner den i såsen, låt stå och dra några timmar (jag gör sillen dagen innan den ska ätas.
Visningar:
26938
Sparat:
965

LIKNANDE RECEPT

Matjesilltårta
över 2 månader
Påsksallad - hö..
av Nell
över 2 månader
Gammeldags lång
av Liliane
över 2 månader
Västerbottenche
över 2 månader
Evas sillröra
av MosterA
över 2 månader
Senapssill
över 2 månader