Gammeldags sill

Till och med jag som inte är någon älskare av sill, äter denna sill och dessutom buslätt och snabb att göra.

Gammeldags sill
Källa: min egen bild
Uppladdad av: lennali
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 dl vispgrädde (grädden ska EJ vispas)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 bit purjolök , ca 10 cm
1-2 msk hackad dill
1 burk matjessill , 200 g (jag tar ica´s lilla blå / vita burk)

Betyg (20 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
26144
Sparat:
948

Gör så här

Häll av spadet och låt matjessillen rinna av, torka av så mycket vätska som möjligt från sillen.

Rör ihop grädden med vinäger och socker, tills sockret har löst sig.

Skär purjolöken i jättetunna ringar (spara lite till dekoration). Blanda ner purjo och dill i såsen.

Skär matjessillen i smala sneda skivor och rör ner den i såsen, låt stå och dra några timmar (jag gör sillen dagen innan den ska ätas.

LIKNANDE RECEPT

Matjesilltårta
över 2 månader
Västerbottenche
över 2 månader
Gammeldags lång
av Liliane
över 2 månader
Påsksallad - hö..
av Nell
över 2 månader
Evas sillröra
av MosterA
över 2 månader
Senapssill
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Örtsill
över 2 månader
Saffranssill
över 2 månader
Friterad sill
över 2 månader
Pappas sill (lö
över 2 månader
Kanel & ingefär
över 2 månader
Matjesill med b
över 2 månader