Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gammeldags pepparkakor

 
Skriv ut

Detta recept har följt många generationer. Spröda och god smak får de av kryddblandningen. Inga pepparkaksformar behövs. Goda med en klick gorgonzolaost utrört i lite creme fraiche. Toppa sen med en tsk hjortronsylt. MMMMM.....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägget lite lätt med en gaffel och tillsätt bikarbonaten.
  2. Blanda alla ingredienser och forma till en rund bulle. Lägg i plastpåse. Låt vila över natten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär i bitar och rulla till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med handen eller fingrarna. Du får prova dig fram hur stora du vill ha.
  5. Grädda i ca 5 minuter eller tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.