Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glassbomb med choklad, espresso och vanilj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Glassbomb i all ära, 3 överraskningar i 1. Detta recept är avsett för en enda stor bomb, men det går lika bra att använda portionsformar istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, majsmjöl och socker slätt och krämigt. Värm mjölken i en kastrull till strax under kokpunkten och vispa sedan ner den portionsvis i äggsmeten. Rör till jämn konsistens. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm mycket försiktigt under omrörning i 5-10 minuter tills du får en tjock kräm. Häll upp krämen i en skål, täck dem med plastfolie och låt den svalna. Ställ den kallt.
  2. Fördela krämen i 3 skålar. Rör ner espresson i en skål och vaniljsockret i en annan. Vispa grädden medelhårt och vänd ner en tredjedel i kaffekrämen och en tredjedel i vaniljkrämen.
  3. Lägg chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten, värm chokladen försiktigt under omrörning tills den smälter. Vänd ner den i den tredje skålen med kräm. Rör ner en liten portion vispad grädde för att mjuka upp krämen och tillsätt sedan resten av grädden.
  4. Flytta över de smaksatta krämerna till 3 frysformar. Frys dem i ca 1 timme tills de börjar stelna vid kanterna, kör varje kräm i matberedare och frys i ytterligare 30 minuter.
  5. Kör chokladglassen i matberedare på nytt och bred ut den i ett jämnt lager i en rundbottnad form som rymmer 3/4 liter. Täck och frys ytterligare 1 timme. Kör sedan kaffeglassen i matberedare och bred ut den över chokladglassen. Upprepa med vaniljglassen och bred ut den ovanpå kaffeglassen. Täck över glassen och frys den över natten tills den stelnar.
  6. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp den på ett serveringsfat. Garnera med chokladspån och servera i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.