Glassbomb i all ära, 3 överraskningar i 1.
Detta recept är avsett för en enda stor bomb, men det går lika bra att använda portionsformar istället.
Instruktioner
- Vispa äggulor, majsmjöl och socker slätt och krämigt. Värm mjölken i en kastrull till strax under kokpunkten och vispa sedan ner den portionsvis i äggsmeten. Rör till jämn konsistens. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm mycket försiktigt under omrörning i 5-10 minuter tills du får en tjock kräm. Häll upp krämen i en skål, täck dem med plastfolie och låt den svalna. Ställ den kallt.
- Fördela krämen i 3 skålar. Rör ner espresson i en skål och vaniljsockret i en annan. Vispa grädden medelhårt och vänd ner en tredjedel i kaffekrämen och en tredjedel i vaniljkrämen.
- Lägg chokladen i en värmetålig skål över en kastrull med sjudande vatten, värm chokladen försiktigt under omrörning tills den smälter. Vänd ner den i den tredje skålen med kräm. Rör ner en liten portion vispad grädde för att mjuka upp krämen och tillsätt sedan resten av grädden.
- Flytta över de smaksatta krämerna till 3 frysformar. Frys dem i ca 1 timme tills de börjar stelna vid kanterna, kör varje kräm i matberedare och frys i ytterligare 30 minuter.
- Kör chokladglassen i matberedare på nytt och bred ut den i ett jämnt lager i en rundbottnad form som rymmer 3/4 liter. Täck och frys ytterligare 1 timme. Kör sedan kaffeglassen i matberedare och bred ut den över chokladglassen. Upprepa med vaniljglassen och bred ut den ovanpå kaffeglassen.
Täck över glassen och frys den över natten tills den stelnar.
- Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp den på ett serveringsfat. Garnera med chokladspån och servera i bitar.
Publicerat den
20 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar