Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålssoppa med chorizo

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkel att göra när krafterna är små men fylld med bakteriedödande ingredienser, c-vitamin och antioxidanter.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa grönkålen från de tjocka nerverna i mitten och skär ner i mindre bitar. Hacka löken grovt och skär vitlöken i skivor. Fräs allt på svag värme tills kålen sjunkit ihop och blivit någorlunda mjuk. Ta undan några finare bitar av kålen till garnering. Skiva chorizon och stek knaprig i olivolja på hög värme. Ställ undan så länge. Koka kål- och lökblandningen i 5 dl vatten med 1 buljontärning ca 15 min. Mixa sedan soppan helt slät med stavmixer eller blender. Tillsätt grädde och låt det hela få ett uppkok. Lägg i de knapriga korvskivorna och garnera med den grönkål du lagt undan. Mer salt borde inte vara nödvändigt men peppra och salta efter eget behag

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.