Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad marinerad tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Läckert med en god potatis eller primörsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop olivolja, sojasås, farinsocker och vitlökspulver i en liten skål. Häll över allt i en återförslutningsbar plastpåse.
  2. Skölj tonfiskfiléerna under kallt rinnande vatten och klappa torra med rena pappershanddukar.
  3. Lägg tonfisken i påsen med marinaden och se till att de täcks runt om. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur påsen innan du försluter den.
  4. Stoppa in påsen med fisken i kylen och marinera i ca 15 minuter. Vill du ha mer smak av marinaden så kan du marinera den ända upp till 4 timmar. Men i alla fall i minst 15 minuter för att smakerna ska tränga in.
  5. När du grillar är det enklast med ett fiskspjäll, men hur du nu gör så pensla underlaget med olja. Grilla 4 - 6 minuter på varje sida. Fisken är färdig när du kan flaga den med en gaffel. Vill du ha en lite rå kärna i mitten, grilla kortare tid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.