Det grillade köttet serveras med grönsaksspett, parmesancrème fraiche och en fräsch sallad.
Instruktioner
- Skölj citronen och skär den i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Blanda citron, vitlök, timjan och olja i dubbla plastpåsar. Putsa köttet och lägg det i påsen. Låt marinera i kylskåpet minst en timme.
- Grönsaksspett: Skär zucchinin i halvmånar. Skala löken. Trä upp zucchini, lök, potatis och tomater växelvis på blötlagda små träspett, beräkna 2 spett per person. Pensla med olja och strö över flingsalt.
- Torka av köttet och grilla det runt om till 58 graders innertemperatur. Låt köttet vila på skärbräda ca 10 minuter innan det skärs i skivor. Grilla korv och spett runt om ca 10 minuter.
- Servera kött, korv och spett tillsammans med grönsallad och parmesancrème fraiche (se annat recept).
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar