Fluffigt snöägg med smak av hallon och en spegel av äkta vaniljsås. Mmm.
Instruktioner
- Vispa äggvitor, citronsaft och ½ dl socker till fast skum. Blanda hallonen med ½ dl socker och tillsätt hallonen i 3 omgångar under ständig vispning i marängen.
Vispa till fast marängskum. Pensla 4 kaffekoppar med matolja och fyll dem med marängen. Stryk ytan på dem slät med en palett.
Grädda marängerna på högsta effekt i mikro tills de har rest sig. Det tar ca 20 sekunder per form.
- Vaniljsås:
Skrapa ur fröna i vaniljstången, koka upp vaniljfrön och mjölk. Vispa samman äggula och socker, häll över den varma mjölken i kastrullen. Värm upp till 85 grader under omrörning.
Sila genom en finmaskig sil och kyl ner i vattenbad med is så fort som möjligt.
- Lossa snöäggen ur kopparna. Lägg dem i djupa tallrikar och häll försiktigt på såsen.
Garnera med hallon, blåbär och mynta.
Publicerat den
25 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar