Chokladkräm och nötmaräng är en fantastisk kombination!
Glutenfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mal nötterna riktigt fint. Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner nötterna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Rita en cirkel, ca 24 cm i diameter, på varje papper. Fördela och bred ut marängsmeten i de två cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem kallna.
- Chokladkräm:
Blanda grädde, äggulor och socker i en kastrull. Värm det på svag värme under omröring tills det tjocknar. Det får inte koka. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad och smör. Rör tills krämen är slät och glansig. Rör i vaniljsockret. Låt krämen kallna.
- Vispa krämen med elvisp när den är kall så att den blir riktigt slät. Bred hälften av chokladkrämen på ena bottnen och lägg på den andra. Bred på resten av krämen ovanpå. Pudra tårtan med kakao och garnera med physalis.
Publicerat den
12 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar