Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötsvåfflor med kolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sätt ny touch på dina våfflor med lite knaprighet och hemmagjord kolasås! Med kalla råvaror och kolsyrat vatten blir dessa våfflor extra frasiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kolasåsen. Koka ihop grädde, smör och muscovadosocker i en kastrull under omrörning ca 10 minuter. Smula ner saltet. Låt svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna till våfflorna i en bunke, men spara lite av de hackade nötterna till servering. Rör ner 2 dl grädde, kolsyrat vatten och smör- & rapsolja. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
  3. Vispa resten av grädden. Servera våfflorna med hackade nötter, vispad grädde och kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.