Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sissis rågkaka

 
Skriv ut

Fiberrikt och saftigt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1; Rör ihop alla ingredienser i en liten kastrull och koka till vällingkonsistens. Låt stå och svälla i kastrullen över natten.
  2. Dag 2; Smula jästen och rör ut med vattnet och honungen. Blanda ner "vällingen" och brödkryddorna. Rör ner allt rågmjöl och nästan allt vetemjöl (spara ca 1½dl till utbakningen). Blanda väl, och låt sedan jäsa under bakduk på en dragfri plats i ungefär 1 timme.
  3. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela den i tre delar som du formar till runda kakor. Lägg dem på en klädd plåt, snitta mitten och placera en äggkopp där, så att det bildar ett hål i brödet. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Slå under tiden på ugnen (225 grader).
  5. Nagga kakorna med en gaffel och grädda sedan i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut dem, lägg en bakduk över och spreja vatten på (för att få ett mjukt bröd). Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.