Fiberrikt och saftigt bröd.
Instruktioner
- Dag 1;
Rör ihop alla ingredienser i en liten kastrull och koka till vällingkonsistens. Låt stå och svälla i kastrullen över natten.
- Dag 2;
Smula jästen och rör ut med vattnet och honungen. Blanda ner "vällingen" och brödkryddorna.
Rör ner allt rågmjöl och nästan allt vetemjöl (spara ca 1½dl till utbakningen). Blanda väl, och låt sedan jäsa under bakduk på en dragfri plats i ungefär 1 timme.
- Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela den i tre delar som du formar till runda kakor. Lägg dem på en klädd plåt, snitta mitten och placera en äggkopp där, så att det bildar ett hål i brödet. Låt jäsa i 30 minuter.
- Slå under tiden på ugnen (225 grader).
- Nagga kakorna med en gaffel och grädda sedan i mitten av ugnen i 15 minuter.
Ta ut dem, lägg en bakduk över och spreja vatten på (för att få ett mjukt bröd). Låt svalna.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar