- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Supergoda! Bjud en god grönsallad till, för det är pricken över i-et.
Instruktioner
- Ugnstemperatur 200º.
Blanda mjöl och salt. Smula ner smöret i mjölet. Vispa upp ägget med ättika och vatten. Tillsätt blandningen och arbeta ihop till en deg. I matberedare kan alla ingredienser blandas på en gång. Låt stå kallt i 1 timma.
- Stek bönorna under tiden i hälften av oljan. Ta upp och ställ åt sidan. Stek färsen i resten av oljan. Tillsätt bönor, kryddor och blanda väl.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en cirka 2 millimeter tunn fyrkant och skär den i mindre fyrkanter, cirka 15 x 15 centimeter.
- Bjud en grönsallad till, för det är pricken över i-et!
- Vispa upp ägget lite med en gaffel och pensla på fyrkanternas kanter. Lägg cirka 2 matskedar färs i mitten av varje fyrkant. Vik ena hörnet mot det motsatta hörnet till en trekant och kläm ihop kanterna mot varandra.
- Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla resten av ägget över alla knytena. Grädda i ugn cirka 15 minuter tills knytena är gyllenbruna. Servera med sallad och sweet chilisås. Mums!
Publicerat den
18 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar