Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- och rabarberparfait

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här parfaiten smakar som glass gjorde förr i tiden. Gräddig, len och med tydliga frukt och bärsmaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med rabarberkrämen och skär först rabarbern i bitar. Koka upp vatten och socker, låt rabarbern koka med tills den blivit trådig. Rör i mjölet försiktigt. Låt koka ett par minuter till och låt sedan svalna.
  2. Vispa ägg och socker till dubbel storlek i en skål som står i varmt vatten (nästan kokande). Ta bort skålen ur vattnet. Fortsätt vispa tills krämen svalnat.
  3. Vispa grädden till den tjocknar. Häll försiktigt ner äggsmeten i grädden och rör ihop. Fördela sylt och kräm jämnt i smeten. Häll i formar och ställ i kylen i minst 4 timmar.
  4. Strö över färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.