Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med mandelfyllning

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här frasiga jordgubbspajen får en krämig fyllning av mandelmassa och kesella, som smaksätts med mandellikör som ger extra smak på fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Dela smöret i mindre bitar. Lägg smör, mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren och kör till en smulig massa. Du kan också nypa ihop det för hand. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Låt vila 1 timme i kyl.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
  3. Fyllning: Riv mandelmassan och blanda ihop med kesella, ägg, hackad mandel och eventuellt mandellikör. Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajen svalna.
  4. Dela jordgubbar och lägg på pajen. Pudra över lite florsocker och garnera med citronmeliss och mynta. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.