Den här frasiga jordgubbspajen får en krämig fyllning av mandelmassa och kesella, som smaksätts med mandellikör som ger extra smak på fyllningen.
Instruktioner
- Pajdeg:
Dela smöret i mindre bitar. Lägg smör, mjöl, socker och vaniljsocker i matberedaren och kör till en smulig massa. Du kan också nypa ihop det för hand. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Låt vila 1 timme i kyl.
- Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
- Fyllning:
Riv mandelmassan och blanda ihop med kesella, ägg, hackad mandel och eventuellt mandellikör. Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajen svalna.
- Dela jordgubbar och lägg på pajen. Pudra över lite florsocker och garnera med citronmeliss och mynta. Servera med vispad grädde.
Publicerat den
17 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar