Fantastisk god paj med mycket smak. (Fyllningen kan göras dagen innan.)
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och margarin till en smulig massa. Tillsätt salt och vatten. Låt vila ½timma i kylen.
- Bryn köttfärs. Klipp bacon i smala remsor, hacka löken, pressa vitlöken, i med allt i färsen utom creme fraiche och ost. Puttra under omrörning ca 20 minuter. Rör i creme fraiche, ta av från spisen och låt svalna.
- Tryck ut 1/3 av degen mot innerkanten av pajformen. Lägg i färsen och strö över den rivna osten. Kavla ut återstående deg till 3-4 mm tjock platta och sporra ut remsor och lägg i ett rutnät över pajen. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader cirka 20 minuter, eller tills pajen har fått fin färg.
Servera med en grönsallad.
Publicerat den
3 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gör nästan likadan köttfärspaj. Jag har köttbuljong o färska champinjoner istället o timjan i. Den är kanongod :)