- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Mumsigt. mumsigt... En lite annorlunda favorit som jag älskar. Bananerna kan ligga hela i en rad, eller så kan du välja att skiva eller mosa dem.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en smet.
Bred ut smeten på ett smörpapper i långpanna och grädda den i 225-250 graders ugn i cirka 6-7 minuter.
- Vänd upp kakan på sockrat smörpapper, precis som man brukar göra med rulltårta.
- Smörkräm:
Sikta florsockret.
Lägg alla ingredienserna i en rund skål.
Vispa till en mjuk och fin kräm.
- När kakan är kall bred på smörkrämen.
- Kavla ut färdig marsipan, det finns även färdigkavlad för den som inte vill kavla.
Lägg ut marsipantäcket på smörkrämen.
Bred på ett tunt lager grädde.
Lägg på tre hela bananer.
Rulla ihop som en rulltårta.
- Garnera efter fantasin, ex. grädde, strössel och chokladsås.
Ät och njut!
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
UNDERBAR Denna måste alla prova och den är inte svår att göra