Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonstek med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går knappast att ta för mycket av denna rätt inspirerad av medelhavsköket. Magert kalkonkött, örter, grönsaker och olivolja är både sunt och fräscht.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta av bladen från örtkvistarna och finhacka dem. Ställ hälften av örthacket åt sidan. Skala och pressa en vitlöksklyfta och blanda med resten av örterna. Blanda ner 2 msk olja. Salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Ta bort skinnet från kalkonbröstet. Häll vinet i en ugnsfast form och lägg i köttet. Vinet bör nå cirka ½ cm upp på kanten. Gnid in ovansidan med örtblandningen. Ugnsstek cirka 55 minuter tills genomstekt. Ös köttet 3-4 gånger.
  3. Ansa och skiva aubergine och lök. Skala och hacka den andra vitlöksklyftan. Kärna ur paprikan och strimla den fint. Skiva zucchinin och dela tomaterna grovt i burken.
  4. Hetta upp resten av olivoljan i en kastrull. Lägg i lök, vitlök, paprika, zucchini och aubergine och fräs hastigt. Häll på tomaterna med spad. Krydda med de sparade örterna, salt och peppar. Sänk till låg värme, lägg på locket och låt sjuda 25 minuter. Häll på ca ½ dl grönsaksbuljong om vätskan kokar bort.
  5. Ta ut kalkonbröstet ur ugnen och slå in det i aluminiumfolie. Låt vila 5 minuter. Lös upp skyn i den ugnsfasta formen med lite vitt vin. Skär köttet i tunna skivor.
  6. Smaka av grönsakerna med salt och peppar och lägg upp dem på ett fat. Lägg på kalkonskivorna och häll över skyn från formen. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.