Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa muslifrallor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Finns det något bättre med nybakta frallor till frukost? Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa i kylen över natten. Sätt in dem i ugnen på morgonen och "poff" så har du nybakta frallor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt musli, olja, salt, sirap, rågmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i kylen över natten.
  2. På morgonen:
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ta fram bröden ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bröden med vatten och strö över lite musli. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.