Finns det något bättre med nybakta frallor till frukost? Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa i kylen över natten. Sätt in dem i ugnen på morgonen och "poff" så har du nybakta frallor!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt musli, olja, salt, sirap, rågmjöl och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i kylen över natten.
- På morgonen:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta fram bröden ur kylen och låt dem stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bröden med vatten och strö över lite musli. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dem svalna på plåten.
Publicerat den
19 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar