- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Tycker du om grekisk mat så är detta en smakupplevelse från den grekiska kvarterskrogen Kamaki i Malmö!
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt salt, olja och det ljumma vattnet. Rör om tills jästen smält. Tillsätt den pressade vitlöken och vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, som får jäsa i 30 minuter.
- Blanda yoghurten med 2 pressade vitlöksklyftor och krydda med salt och svartpeppar.
- Dela degen i 5 delar och kavla ut dem på mjölat underlag till ovala kakor, ca 15 cm långa. Värm oljan och fritera ett bröd i taget, ett par minuter på varje sida. Om det blir stora bubblor, stick hål på dessa. Låt bröden rinna av.
- Servera med yoghurten, den hackade rödlöken och på toppen en rågad tesked svart kaviar.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jätte gott kommer att göra dom igen monica