Istället för en vanlig kladdkaka så brukar jag göra denna egenkomponerade kladdkaketårta. I grund och botten är grundidén precis som en kladdkaka, men denna blir tjockare och härligt fluffig, samtidigt som den är kladdig i mitten!
Blir extra mumsigt med chokladen och minimarshmallowsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form.
- Smält smöret, låt sedan svalna av under tiden smeten rörs ihop.
- Blanda ihop äggen och sockret och vispa fluffigt.
Tillsätt kakaon, vaniljsockret och mjölet. Rör ner smöret och rör ihop väl.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha det).
- Ta ut kakan och låt svalna av helt under en bakduk.
- När kakan har svalnat, smält mjölkchokladen över ett vattenbad.
- Blanda grädden tillsammans med honungen och vispa upp fluffigt.
- Rör därefter försiktigt ner den smälta mjölkchokladen.
- Lägg den vita chokladen i ett vattenbad.
- Smörj på ett lager av chokladgrädden på tårtan och strö över minimarshmallows.
- Ringla den vit chokladen över tårtan.
- Klart!
Publicerat den
28 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Sambons betyg var "bästa efterrätten på länge" så då kan jag väl inte ge den annat än en 5:a? "Kladdkakan" tyckte jag inte var speciellt märkvärdig men toppingen väger upp för det, dock är den godast samma dag, chokladgrädden är inte lika fräsch dagen efter.