Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kötbullar med rotfruktsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Såsen gör hela middagen!

Ingredienser

Instruktioner

lös upp den halva buljongtärningen i 1½ dl kokande vatten. Låt svalna. blanda havregrynen och potatismjöl i en bunke. häll över buljingen och låt svälla ca 10 minu. tillsätt lö, ägg,salt och peppar och rör om. Lägg i köttfärsen och arbeta färsen smidig. Forma färsen till små runda bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek dem sedan gyllenbruna. Låt eftersteka ca 3 minuter Skala och rotfrukterna. Skär allt i bitar. Koka upp vatttnet med buljongtärningen, lägg i rotsakerna och koka dem mjuka, ca 15 minuter. Kör grönsakerna med buljongen till en puré i matberedare eller använd en mixerstav. Häll tillbaka purén i en kastrull. Rör ner grädden och låt koka några minuter till en lagom konsistens. Späd med buljong eller vatten om såsen blir för tjock. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.