Instruktioner
lös upp den halva buljongtärningen i 1½ dl kokande vatten. Låt svalna. blanda havregrynen och potatismjöl i en bunke. häll över buljingen och låt svälla ca 10 minu. tillsätt lö, ägg,salt och peppar och rör om. Lägg i köttfärsen och arbeta färsen smidig.
Forma färsen till små runda bullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Stek dem sedan gyllenbruna.
Låt eftersteka ca 3 minuter
Skala och rotfrukterna.
Skär allt i bitar.
Koka upp vatttnet med buljongtärningen, lägg i rotsakerna och koka dem mjuka, ca 15 minuter.
Kör grönsakerna med buljongen till en puré i matberedare eller använd en mixerstav.
Häll tillbaka purén i en kastrull.
Rör ner grädden och låt koka några minuter till en lagom konsistens.
Späd med buljong eller vatten om såsen blir för tjock.
Smaka av.